Index per productcategorie

Plaats je muisaanwijzer op een afbeelding en je krijgt de omschrijving van de productcategorie te zien. Klik op een categorie om al mijn artikelen over dat onderwerp te lezen:
Best Price

1 december 2010

Persoonlijke mappen en bestanden verplaatsen (Windows 7 en Windows Vista)

In dit onderdeel wordt uitgelegd hoe de persoonlijke gegevens voor de belangrijkste Windows onderdelen het best kunnen worden verplaatst zodat (waar mogelijk) gelijk de standaard opslaglocatie automatisch wordt gewijzigd.

Het is alleen mogelijk de persoonlijke mappen te verplaatsen wanneer op het bijbehorende account is ingelogd.

De procedures moeten dus per account afzonderlijk worden uitgevoerd!

LET OP: Verplaats de mappen met persoonlijke bestanden zo snel mogelijk na het (her)installeren van Windows, het liefst nog voordat extra software wordt geïnstalleerd. Wordt een persoonlijke map namelijk verplaatst zonder de geïnstalleerde programma's daarvan op de hoogte te brengen, dan is het logisch dat deze de bestanden niet meer kunnen vinden...


1. Klik op de Windows Startknop en klik in het menu dat verschijnt helemaal rechtsboven op uw accountnaam om de rootmap van uw profiel te openen.


Klik met de rechtermuisknop op een map die u wilt verplaatsen en klik rechts en selecteer de menuoptie "Eigenschappen".


2. Typ op het tabblad Locatie van het eigenschappenvenster de locatie waar u de map wilt plaatsen. Als u bijvoorbeeld de map Documenten van C:\Users\Jan\Documents wilt verplaatsen naar J:\Users\Jan\Documents, hoeft u slechts de C aan het begin van het pad door een J te vervangen.


U kunt nu op toepassen klikken en de plek van de map wordt aangepast naar de andere schijf. Het is wel aan te raden om alle documenten in de map te verplaatsen naar de nieuwe positie. Anders krijgt u twee mappen documenten, of welke map dan ook u kiest om te verplaatsen.


Tenslotte wordt er nog gevraagd of u de map wil aanmaken omdat de map J:\user\Jan\documents niet bestaat. U klikt op ja.Nu zal de persoonlijke documenten map zoals video of afbeeldingen zijn standaard plek veranderen en deze vervangen door een door u uitgekozen plaats op een andere harde schijf of andere plek op uw computer of externe harde schijf.

Voer daarna dezelfde procedure uit voor de mappen: Bureaublad, Contactpersonen, Downloads, Favorieten, Mijn afbeeldingen, Mijn video's en Mijn Muziek.Originele bron: http://www.vista-helpdesk.nl/tips-a-tricks-windows-vista/247-documenten-map-persoonlijke-gegevens-verplaatsen-schijf.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten