Index per productcategorie

Plaats je muisaanwijzer op een afbeelding en je krijgt de omschrijving van de productcategorie te zien. Klik op een categorie om al mijn artikelen over dat onderwerp te lezen:
Best Price

20 april 2011

Welke USB-stick kopen?

Updated 14/05/2013

Het is eigenlijk niet te doen om zomaar een USB stick te kopen. Want uit ervaring weet ik ondertussen dat de schrijfsnelheid bij veel sticks bedroevend laag zijn.
De schrijfsnelheid bij gebruik van grote bestanden loopt bij USB 2.0 uiteen van 4,27 megabyte per seconde tot 25,7 MB/s. Wanneer je een 16 GB stick helemaal vol wil kopiëren met grote bestanden betekent dat op z'n minst dat je een kleine 10 minuten geduld moet hebben, maar bij de langzaamste stick duurt het ruim een uur. Bij bestanden ter grootte van digitale foto's lopen de verschillen nog meer uit elkaar en er is zelfs een stick die slechts 1 MB/s presteert. Je mag dan ruim vier uur wachten eer je een USB-stick hebt gevuld met foto's! De snelste doet het in een dik kwartiertje. Aanzienlijke verschillen, die je bij aanschaf van een stick graag een paar euro meer doen investeren.

Mijn advies: koop geen USB 2.0 stick meer, vermits er bijna geen prijsverschillen meer zijn met de nieuwe USB 3.0 sticks en deze zijn veel sneller dan alle USB 2.0 modellen. USB 3.0-sticks werken ook op USB 2.0 poorten, maar ze halen dan wel niet hun maximale snelheid.

Mijn koopadvies USB 3.0 USB-sticks:

Klik hier voor een uitgebreide snelheidstest van 32 USB 3,0 sticks
Klik hier voor een lijst van de populairste USB 3.0 geheugen sticks met hun recentste prijzen.

en hieronder de allersnelste, maar ook niet goedkoop:

Super Talent Express RC8 25GB vanaf 80 euro (270 MB/s lezen, 220 MB/s schrijven)
Super Talent Express RC8 50GB vanaf 140 euro (270 MB/s lezen, 220 MB/s schrijven)
Super Talent Express RC8 100GB vanaf 270 euro (270 MB/s lezen, 220 MB/s schrijven)

Klik hier voor de prijzen van USB-sticks met hun lees- en schrijfsnelheden (USB 3.0 modellen). In deze tabel kan je handig sorteren op fabricant, prijs, lees- en schrijfsnelheden en de grootte in GB van alle modellen en nog veel andere criteria.

Klik hier als je toch liever een grotere en goedkopere externe harde schijf zou willen aanschaffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten