Index per productcategorie

Plaats je muisaanwijzer op een afbeelding en je krijgt de omschrijving van de productcategorie te zien. Klik op een categorie om al mijn artikelen over dat onderwerp te lezen:
Best Price

27 december 2010

Windows 7 installeren vanaf een USB-stick

Windows Vista en Windows 7 waren al te installeren vanaf een USB-stick. Hiervoor moest je echter heel wat handelingen uitvoeren.
Microsoft heeft nu een softwareprograma gemaakt dat dit nu zeer eenvoudig maakt.

Het enige wat je nodig hebt is het programma van de Microsoft pagina of via deze directe link te downloaden, een Windows 7 ISO bestand, en een (lege) USB-stick van minimaal 4Gb.

Een ISO-bestand is een bestand waar de volledige installatie-DVD opstaat. Als je Windows 7 online gekocht hebt dan heb je het ISO bestand meestal al . Heb je de Windows 7 DVD in je bezit, dan kun je daar met een programma zoals ImgBurn (gratis) gemakkelijk zelf een ISO bestand van maken.

Voordeel van installatie via USB-stick is dat de installatie sneller verloopt, en je geen dvd-drive nodig hebt (zijn bijvoorbeeld niet aanwezig in de populaire netbooks)

Door het programma uit te voeren (en de stappen te volgen), kun je de ISO zo overzetten naar een bootable USB-stick.

Let op dat je bios is ingesteld om te starten van USB-stick. Start je pc niet op van je USB-stick, doe dan het volgende:

  1. Op het moment dat je de pc aanzet (in het eerste scherm) staat meestal ergens op het scherm hoe je in je bios komt (vaak door te drukken op F2, DEL of F9)
  2. In je bios ga je opzoek naar boot-order of start-volgorde. Je zal dan waarschijnlijk een lijstje zien met onderdelen waar je van kunt booten (netwerk, harddisk 1, floppydisk, cd-rom, USB)
  3. Volg de instructies om USB boven aan te zetten
  4. Ga naar opslaan en afsluiten (meestal te bereiken via F10)
  5. geef aan dat je wilt opslaan
Je pc zal nu rebooten en als je USB-stick in de pc zit (geen andere USB-drives!), dan zal je pc van je USB-stick opstarten.

Originele bron: Windows7tweaks

Geen opmerkingen:

Een reactie posten