Index per productcategorie

Plaats je muisaanwijzer op een afbeelding en je krijgt de omschrijving van de productcategorie te zien. Klik op een categorie om al mijn artikelen over dat onderwerp te lezen:
Best Price

3 januari 2011

De nieuwe Intel Sandy Bridge processoren leverbaar vanaf 9 januari


Na het lezen van dit artikel (klik hier) is het moeilijk om niet razend enthousiast te worden over Intels nieuwe Sandy Bridge processors. De nieuwe Socket 1155 processors zijn echt een hele klap sneller dan hun gelijk geprijsde soortgenoten van het Socket 1156 platform. Voor circa 300 euro koop je met de Core i7 2600K nu een processor die gemiddeld de prestaties van de peperdure 6-core Core i7 970 (850 euro) evenaart. En voor zo'n 170 euro krijg je met een Core i5 2300 prestaties vergelijkbaar met een bestaande, Core i7 950 van 280 euro. Met de komst van deze nieuwe Sandy Bridge processor zijn de bestaande Socket 1156 CPU's in één klap volstrekt oninteressant geworden, met uitzondering voor de instapmodellen Core i3 540 en 550 omdat deze in de nieuwe reeks (Core i3 2100 en Core i3 2120) pas vanaf 20 februari leverbaar zullen zijn. Al de andere modellen zullen al vanaf 9 januari beschikbaar zijn.
Meer goed nieuws: de geïntegreerde grafische processor van Sandy Bridge is duidelijk een stuk beter dan die van de bestaande generatie Intel CPU's. Voor 3D gaming op hogere resoluties met alle mooie 3D-effecten ingeschakeld blijft een investering in een losse kaart verplicht, maar gamen op beperkte resolutie met beperkte effecten gaat nu prima. Belangrijker wellicht nog: op de video-ondersteuning van de nieuwe Intel HD Graphics 3000 en 2000 is helemaal niets aan te merken. Voor wie een betaalbare en energiezuinige HTPC gaat bouwen is een Sandy Bridge CPU echt de enige juiste keuze. 
We kunnen niets anders dan concluderen dat Intel met Sandy Bridge echt een geweldige nieuwe reeks processors op de markt heeft gebracht. Was je de aankoop van een nieuwe PC al een tijdje aan het uitstellen, dan is dit het moment om toe te slaan!

Als je hun prestaties met de vroegere generaties Intel processoren wil vergelijken, klik dan hier.

Overzicht van het gamma en de prijzen:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten