Index per productcategorie

Plaats je muisaanwijzer op een afbeelding en je krijgt de omschrijving van de productcategorie te zien. Klik op een categorie om al mijn artikelen over dat onderwerp te lezen:
Best Price

17 januari 2011

Android steekt Apple voorbij

Populairste smartphone


Android gaat Apple voorbij als populairste smartphonesysteem, volgens de specialist in mobiele advertenties Millennial Media.
In december heeft Android de eerste plaats van Apple afgesnoept als meest gebruikte mobiele besturingssysteem. En dat deed het behoorlijk overtuigend: Android beheerst 46 procent van de smartphonemarkt, Apples iOS heeft nog 32 procent.
Android steekt Apple voorbij
De rest van de koek wordt verdeeld onder RIM met zijn BlackBerrytelefoons, goed voor zestien procent, Symbian van Nokia met twee procent en Windows met één procent.
Inhaalbeweging Windows Phone 7
Millenial Media, dat de advertenties verzorgt op grote Amerikaanse media, verwacht dat in 2011 het landschap nog meer gefragmenteerd gaat worden. “We voorzien platformdiversiteit waarbij niet alleen Android en RIM druk zetten op iOS, maar ook Windows Phone 7", staat op hun blog.
Volgens Millennial Media is het niet slim om al je eieren in één mand te leggen. Het is volgens hen beter om toepassingen te ontwikkelen voor verschillende platformen. De goede verstaander begrijpt hieruit dat het belang van Apple niet overschat mag worden. En dat van andere platformen is niet te onderschatten.
Een ander opmerkelijk cijfer dat uit het rapport blijkt, is het marktaandeel van smartphones. Ongeveer zestig procent van de mobiele toestellen is tegenwoordig een smartphone. Dertig procent is een gewone mobiele telefoon. Tien procent van de toestellen is een connected device, wat een toestel is dat op internet kan, maar niet kan bellen, zoals een iPod Touch, een iPad, een PSP of een Nintendo DS.

Bron: ZDNet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten