Index per productcategorie

Plaats je muisaanwijzer op een afbeelding en je krijgt de omschrijving van de productcategorie te zien. Klik op een categorie om al mijn artikelen over dat onderwerp te lezen:
Best Price

25 november 2010

Wat is een processor (of CPU)?Intel Core I3De processor is het hart van de PC. Deze chip zorgt voor de verwerking van alle gegevens, met andere woorden: bijna alle data moeten langs de processor passeren. De snelheid (of kloksnelheid) van de processor wordt uitgedrukt in Gigahertz (GHz) (1 GHz = 1000 MHz). De snelheden van de huidige processors variëren tussen 1.6 GHz en de 3.6 GHz. Sinds enige tijd is deze snelheid alleen niet meer zo belangrijk, wel welk type processor je kiest. De keuze van de snelheid hangt af van uw wensen en behoeftes. Een kleine lijst van criteria voor de keuze van een Intel processor:

  • Tegenwoordig zijn de huidige processoren zo snel, dat zelf een Core i3 2100 processor (vanaf 100 euro) voor de meeste gebruikers al meer dan voldoende krachtig en vooral altijd sneller dan de meeste notebook processors is! Tevens heeft deze processor een ingebouwde videokaart die voor normaal PC gebruik meer dan voldoende is.
  • Wil je één van laatste nieuwe generatie Intel processoren en 90 euro meer uitgeven, dan is een Intel Core i5 3570K (vanaf 205 euro) zeker een goede keuze.
  • Enkel wanneer je veel mediabestanden converteert (bijvoorbeeld bestanden van DVD-formaat naar mp4) en dit dan ook nog snel moet gaan, dan pas zal een Intel Core i7 3770K een betere keuze zijn. Totale meerprijs voor een PC met deze processor: 190 euro.
Bovendien is er nog een verschil tussen de verschillende merken van processors. De bekendste zijn Intel en AMD. Ook hier kan een kleine vergelijking helpen. Vergelijken we de kracht op vlak van kantoorapplicaties, dan merken we dat Intel sneller en beter uit de bus komt. Als de prijs een doorwegend punt is, is AMD meestal goedkoper dan Intel. Maar de verschillen zijn wel klein en Intel is wereldwijd verreweg de meest verkochte processor (81% marktaandeel, AMD slechts 11,4%), vandaar mijn keuze voor Intel processoren. Wil je bovenvermelde processoren, oudere modellen of nog snellere processoren in prestatie vergelijken klik dan hier voor een duidelijk en beknopt overzicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten