Index per productcategorie

Plaats je muisaanwijzer op een afbeelding en je krijgt de omschrijving van de productcategorie te zien. Klik op een categorie om al mijn artikelen over dat onderwerp te lezen:
Best Price

20 juli 2013

Hoe synchroniseer je je Android telefoon met je al je Outlook gegevens?

Of ook: hoe synchroniseer ik mijn Google account (Gmail-account) met mijn Outlook.

Tot hiertoe heb ik nog nergens een gratis programma kunnen vinden dat tegelijkertijd je contacten, agenda, taken en notities met één klik kan synchroniseren.

Na een dagenlange zoektocht en echt alle mogelijkheden uitgetest te hebben (zonder succes), ben ik in mei 2011 uiteindelijk CompanionLink for Outlook eens 14 dagen gratis gaan testen (30 euro voor een levenslange licentie voor 3 PC's of andere toestellen).
En het werkt ook om te synchroniseren met je iPad, iPhone, BlackBerry en Windows Phone 7 toestellen.

Mijn ervaringen waren zo positief dat ik me dit pakket uiteindelijk heb aangeschaft.
Nadat je CompanionLink op je PC geïnstalleerd en geconfigureerd hebt (instelling: synchroniseren "Android via Google" ) volstaat één klik op het programma-icoon in mijn taakbalk om mijn Outlook, mijn Android telefoon en mijn Google-account met elkaar te synchroniseren (of automatisch als je dat verkiest). En nadat je de eerste keer gesynchroniseerd hebt, duurt het daarna nog geen 10 seconden om alles met elkaar te synchroniseren.
Hoera: gedaan met die ingewikkelde toestanden van importeren, exporteren enz.!!
Bekijk de onderstaande video (engelstalig) eens om te zien hoe makkelijk het allemaal wel gaat.Ideaal als je:
-een Outlook hebt maar een nog nieuwe Gmail-account zonder gegevens
-een Outlook hebt maar met afwijkende gegevens in je Google account
-een Gmail-account hebt maar ook Outlook wil gaan gebruiken
-een Gmail-account hebt maar afwijkende gegevens in je Outlook
Klik hier om naar CompanionLink te gaan voor meer info en klik hier om CompanionLink 14 dagen gratis uit te proberen.

Wat ik er vooral fantastisch aan vond: ik had een goede Outlook database, en had een niet zo goede Google account database. Maar het is vooral fantastisch als je nog geen Google account had en al je contacpersonen, agenda en taken van Outlook naar je nieuwe Google account wil synchroniseren .
CompanionLink kan je Google database volledig wissen en vervangen door alle gegevens van je Outlook (voor contacten, agenda en taken)
Ga daarvoor in Companionlink Setup naar "Geavanceerde instellingen" en daarna naar de Tab "Applicaties". Kies "Outlook naar Google synchroniseren" en vinkje bij "Wis en herlaad" voor deze drie types. Klik daarna op Synchroniseren en je Google account is volledig gesynchroniseerd met je Outlook.Daarna verander je je settings om terug in beide richtingen te synchroniseren.Je kan daarna kiezen of je manueel of automatisch wil synchronisen.

Opgelet: bij het synchroniseren via "Android via Google" zullen je taken enkel naar je Google agenda verplaatst worden en niet naar Google Taken geimporteerd worden.
Wil je dat wel, moet je synchroniseren via "Android (Wi-Fi Sync)" of via "Android direct via USB". Hiervoor moet je dan ook wel de gratis "DejaOffice" App (Androidmarket) op je telefoon te installeren.

Heb je vragen over welke van de 4 synchronisatie-methodes (Direct USB Sync, Local WiFi Sync, Secure Hosted Wireless Sync, of Sync via Google) je het best kan gebruiken, klik dan hier voor een gedetaillerde gids.

5 opmerkingen:

 1. Goededag, ik zie dat deze post al wat ouder is. Nog voor de tijd dat de Google calender sync functie is stopgezet door Google. Zelf heb ik inmiddels ook naar andere opties gezocht voor het syncen van mijn Android smartphone. Eveneens het syncen van mijn Apple producten (meerdere mensen in mijn huishouden onder 1 agenda)

  Helaas zijn er inderdaad vrij weinig goede gratis programma's , of deze zijn vrij gelimiteerd.
  Mijn oplossing was uiteindelijk EVO Collaborator voor Outlook.
  Als je hier interesse in zou hebben zou je er op mijn blog kunnen lezen.

  http://marceljanssen2015.blogspot.nl/2014/11/androids-contacten-en-taken.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Informatieve post :) dank je wel.
  Heb zelf ook het een en andere uitgeprobeerd. De trial van CompanionLink werkte vrij goed.

  Ook heb ik EVO Collaborator for Outlook trial geprobeerd op aanraden van de gebruiker hierboven. Deze werkte ook zeer goed. Zou jullie aanraden de trial eens te proberen en te kijken of het wat is om aan te schaffen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het synchroniseren van android telefoon met alle outlook gegevens is hartstikke handig. Ik maak gebruik van deze synchronisatie en het bevalt hartstikke goed. Als onderneemster heb je natuurlijk altijd en overal een mobiel bij de hand, zo kan ik dus altijd mijn outlook gegevens checken.

  BeantwoordenVerwijderen