Index per productcategorie

Plaats je muisaanwijzer op een afbeelding en je krijgt de omschrijving van de productcategorie te zien. Klik op een categorie om al mijn artikelen over dat onderwerp te lezen:
Best Price

5 juni 2011

Maak van je smartphone of iPad een afstandsbediening om je muziek op je PC af te spelen

Om je iTunes of MonkeyMedia mediaspeler op afstand op je PC te bedienen (feestjes, BBQ's, ... ) heb ik een fantastische oplossing gevonden met MonkeyTunes (Gratis te testen, 10$ bij aankoop). Het werkt op volgende toestellen: iPhone, iPad, iPod, Android smartphones, Android tablets en Windows Phone 7 (niet op BlackBerry).

Het principe werkt als volgt: je installeert eerst de MonkeyTunes software op je PC (of Mac) en je download daarna een App op je apparaat. Vanuit deze App kan je dan je mediaspeler of afstand bedienen via Wi-Fi.

Je kan zelfs je volume op afstand bedienen!!

Klik hier voor meer info en al de nodige downloadlinks.

Conclusie na 3 degen testen (met MediaMonkey en Samsung Galaxy S2): het werkt fantastisch en ik heb me het pakket aangeschaft. (Mijn opstelling thuis: mijn PC is met een HDMI kabel met de TV verbonden, en vermits deze met mijn geluidsinstallatie (Tuner-versterker) verbonden is, kan ik nu overal in huis en in de tuin (binnen Wi-Fi afstand) het volume van de versterker met de volumeknop van mijn telefoon regelen)
Tip:
Als je een muziekdatabase hebt van meer dan 10.000 mp3's dan weet je dat de klassieke mediaspelers (zoals iTunes, Windows Mediaplayer, ...) in de praktijk onbruikbaar zijn (te traag bij opstarten, bij liedjes afspelen, bij veel tags tegelijkertijd bewerken enz....). Voor mijn muziekbibliotheek gebruik ik sinds 2 jaar MediaMonkey. Tot vandaag heb ik geen betere en snellere mediaspeler met zoveel mogelijkheden en optie's gevonden. Klik hier voor details en downloads (enkel voor Windows, niet voor Mac).

2 opmerkingen:

  1. Werkt dit ook via Android systemen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je PC dient Windows of Mac OS te draaien. De App is wel voor Andreoid toestellen beschikbaar.

      Verwijderen