Index per productcategorie

Plaats je muisaanwijzer op een afbeelding en je krijgt de omschrijving van de productcategorie te zien. Klik op een categorie om al mijn artikelen over dat onderwerp te lezen:
Best Price

31 maart 2011

Films en grote bestanden snel en eenvoudig downloaden met Spotnet

Downloaden via nieuwsgroepen is minder populair, maar steeds meer internetters krijgen door dat dit eigenlijk de beste en veiligste methode van downloaden is.    

Moeilijk? Welnee!

Downloaden via nieuwsgroepen is bijna net zo makkelijk is als downloaden via LimeWire of BitTorrent. Het is bovendien sneller, veiliger en legaal. Dat maakt nieuwsgroepen een interessant alternatief voor de muziek- en filmliefhebber.
Hoe werkt downloaden via Nieuwsgroepen?

Om te downloaden via usenet hebt u gewoonlijk meerdere programma's en websites nodig. Sinds de introductie van Spotnet is dat verleden tijd. Met dit programma zoekt u namelijk interessante downloads, waarna u de bestanden rechtstreeks binnenhaalt op uw pc. De data wordt automatisch gerepareerd en naar een afspeelbaar mediaformaat uitgepakt  Al met al is Spotnet voor usenet-gebruikers een aanrader, omdat het uniek is dat u met een enkel programma direct uit de nieuwsgroepen kunt downloaden.Normaal gesproken hebt u FTD, Binsearch en SABnzbd+ (of alternatieve applicaties) nodig om films en muziek via usenet te downloaden. Spotnet combineert dit binnen één interface. Het enige dat u hoeft te doen, is aangeven welke nieuwsserver u gebruikt en de bijbehorende inloggegevens opgeven.

Makkelijker dan met Spotnet kan echt niemand het downloaden maken. We gaan het even stap voor stap met je doornemen:

Toegang tot nieuwsserver regelen

Om te kunnen downloaden heb je toegang nodig tot een nieuwsserver. Je kunt daarvoor soms gratis terecht bij je eigen internetprovider. Helaas laat de kwaliteit van deze gratis nieuwsservers meestal te wensen over.
Omdat dit waarschijnlijk de eerste keer is dat je via nieuwsgroepen gaat downloaden is het beter gebruik te maken van een gratis proefabonnement dat door diverse speciaal op nieuwsgroepen gerichte providers wordt aangeboden. Dan weet je vrijwel zeker dat je eerste kennismaking met nieuwsgroepen niet gelijk op een teleurstelling uitloopt.
Gratis proefabonnement
Je kunt 3 dagen gratis van gebruik van de servers van bijvoorbeeld Yabnews.
Geregeld? Hou je gebruikersnaam en password van Yabnews dan even bij de hand.

Bij http://www.eweka.nl/ kan je een usenet toegang aanschaffen voor slechts 7,5 euro per maand of je kan toegang voor 24 uur kopen voor 1,11euro:
- Downloadsnelheid tot 50 Mbit/s
- Geen gebruikers limieten, geen abonnementen
- Tot 910 dagen retentie
- 8 verbindingen per account

Downloaden en installeren

Spotnet kun je hier downloaden
De installatie van Spotnet is eenvoudig, daar kom je wel uit. Start Spotnet op en je krijgt dit schermpje:
Vul de gegevens in zoals in dit voorbeeld en klik op Verbinden.
Spotnet gaat dan de nieuwe posts downloaden om een overzicht te maken van het aanbod. Even geduld en dan verschijnt dit overzicht:
Nu is het een kwestie van uitzoeken maar. Klik op een resultaat en je krijgt de details te zien:
Klik op de blauwe pijl rechtsboven en het downloaden start.

Nu nog even wachten en het resultaat staat in de map Downloads.
Was dat makkelijk of niet?

Downloadmap veranderen

Wil je liever een andere map instellen als downloadmap dan kan dat onder Bewerken

 


Originele bron: digimuziek.nl

1 opmerking: