Index per productcategorie

Plaats je muisaanwijzer op een afbeelding en je krijgt de omschrijving van de productcategorie te zien. Klik op een categorie om al mijn artikelen over dat onderwerp te lezen:
Best Price

12 juli 2011

Interval instellen automatische tijd-updates


U kunt dit als volgt instellen: klik rechts op de taakbalk op de tijd en klik op Instellingen voor datum en tijd wijzigen. Klik in het instelvenster dat dan verschijnt, op de tab Internettijd. Als het goed is, staat al aangegeven dat de tijd automatisch via internet wordt gecontroleerd. Anders moet u via de knop Instellingen wijzigen dit alsnog inschakelen.

De tijd wordt nu eens in de week gecontroleerd. Vindt u deze interval te groot en kunt u met Regedit omgaan, dan kunt u dit aanpassen (hebt u daar geen ervaring mee, laat het dan alsjeblieft zitten, zodat er geen fouten ontstaan!).

Ga naar Regedit via Start > Uitvoeren (Windowstoets + R) en zoek op:
 HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\W32Time\TimeProviders\NtpClient.

Klik in het rechtervenster met de rechtermuisknop op SpecialPollInterval en klik op Wijzigen. Stel in op Decimaal. De waarde die nu in het vak staat, is 604800, wat het aantal seconden is - dat is een week - voordat opnieuw wordt gesynchroniseerd. Wilt u dat eenmaal per dag laten gebeuren, dan maakt u ervan 60 x 60 x 24 = 86400. Maak de waarde niet kleiner dan 14400 (is 4 uur).

Sla de wijzigingen op, en ga nog eens naar het instelvenster voor tijd en datum. Klik op de tab voor Internettijd en laat nu synchroniseren. Dan wordt meteen gesynchroniseerd en automatisch hierna het tijdstip van de volgende synchronisatie aangepast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten