Index per productcategorie

Plaats je muisaanwijzer op een afbeelding en je krijgt de omschrijving van de productcategorie te zien. Klik op een categorie om al mijn artikelen over dat onderwerp te lezen:
Best Price

25 oktober 2010

Wat is intern geheugen (of RAM)?


DDR3Het geheugen (ook wel RAM genoemd) is een belangrijk onderdeel in de computer, het dient als een snelle tijdelijke opslagruimte voor bewerkingen, documenten en andere zaken. Tegenwoordig is het meest voorkomende type RAM DIMM, dat is een soort RAM dat recht in de daarvoor voorziene slots wordt gestoken.

De grootte van het geheugen is zeer belangrijk, omdat te weinig geheugen de snelheid van je PC gevoelig kan verlagen. De grootte van het geheugen wordt uitgedrukt in Megabytes (MB) of in Gigabytes (GB).

Tegenwoordig varieert de grootte van het geheugen voor een PC van 2048MB (2GB) tot 8192MB (8GB) en meer.

Persoonlijk beschouw ik 2048MB (2GB) als een minimum, omdat het besturingssysteem zelf al heel wat geheugen in beslag neemt en omdat u dan nog voldoende overschot heeft om meerdere en ook zwaardere programma's te kunnen openen.

Mijn advies: voor een recente PC kies dan voor  2x 2GB DDR3-1600 geheugenmodules. Deze hebben een uitstekende prijs/prestatieverhouding (vanaf 39 euro) en deze zijn ruim snel genoeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten