Index per productcategorie

Plaats je muisaanwijzer op een afbeelding en je krijgt de omschrijving van de productcategorie te zien. Klik op een categorie om al mijn artikelen over dat onderwerp te lezen:
Best Price

1 september 2013

Maak snel een screenshot van een gedeelte van je beeldscherm met Faststone Capture

Met FastStone Capture kunt u in een handomdraai een screenshot van (een deel van) uw beeldscherm maken. U kunt deze afbeelding vervolgens bewerken, opslaan of per mail versturen.

De laatste versies van dit softwareprogramma zijn wel betalend, maar deze versie (v5.3) is nog steeds gratis te downloaden en heeft geen vervelend watermerk zoals de meeste andere probeerversies.

Na installatie verschijnt er een simpele toolbar in uw beeldscherm. In de toolbar kunt u selecteren of u een screenshot wilt maken van het volledige scherm, de actieve window of een deel van het scherm (dat u handmatig kunt aangeven).

Handig is de optie een screenshot te maken van een webpagina die te groot is voor uw beeldscherm; u krijgt dan in één keer de hele site, inclusief het deel dat onder de scrollknop verborgen was.

Alle opties zijn ook met een toetscombinatie op te roepen. U kunt deze zelf instellen in het menu 'settings'. Hier kunt u ook selecteren of u wilt dat na een gemaakt screenshot de eenvoudige editor wordt geopend om het beeld te bewerken (bijvoorbeeld om tekst toe te voegen), of dat u wilt dat het naar het klembord gaat, als bestand wordt opgeslagen of direct wordt geprint.

Klik hier voor meer details en om Faststone Capture 5.3 te downloaden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten