Index per productcategorie

Plaats je muisaanwijzer op een afbeelding en je krijgt de omschrijving van de productcategorie te zien. Klik op een categorie om al mijn artikelen over dat onderwerp te lezen:
Best Price

22 februari 2012

Google Music ook in België en Nederland gebruiken

Met Google Music zet je jouw complete muziekcollectie (tot 20.000 liedjes) gratis "in the Cloud" en daarna kan je al je muziek via het web of met de gratis Android App via Wi-Fi of 3G overal beluisteren. Volgende muziekformaten worden ondersteund: MP3, AAC, FLAC en WMA.

Deze bekopte handleiding is enkel geschikt voor gevorderden. Voor een meer gedetaillerde uitleg, klik op de link onderaan (wel enkel duitstalig)

1. Download en installeer de gratis versie van TunnelBear. Eenmaal geïnstalleerd, open TunnelBear en zet hem op "On" en "US" en wacht tot je "Connected" bent. Surf daarna naar http://music.google.com/  

2. Log vervolgens in met je Google-account en download de Google Music Manager software.

3. Sluit Tunnelbear.

4. Upload je muziekfolder (reken op 120 liedjes per uur uploadtijd (Telenet Fibernet kabelabonnement). Eenmaal je al je muziek geupload hebt, kan je deze later ook offline op je PC of smartphone beschikbaar maken.

5. Om Google Music op je Android smartphone te installeren, download de Google Play Music.apk (deze link is de laatste nieuwe versie Google music 4.3.9.606.400990 van 21/7/2012) , copieer deze file naar de root van je SD-card op je Android smartphone,  pak deze vervolgens uit met een filemanager app (zoals de ES File Explorer), log in en veel luisterplezier!

Klik hier voor een complete duitstalige handleiding.

Ter info: 1 uur muziek beluisteren heeft een dataverbruik van ongeveer 100MB en zal ongeveer 7% van je batterij verbruiken (gemeten met de DroidStats App op mijn Samsung Galaxy S2 via Wi-Fi))

25 opmerkingen:

 1. Ik gebruik Tunnelbear, dat werkt tot nu toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor de tip! Google Music heb ik inmiddels werkend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb je een werkend account en je wilt nu ook al muziek kopen, moet je eerst een Amerikaans adres regelen. Dat kan bijv. bij http://www.myus.com/
  Dit adres kun je ook gebruiken als postadres wanneer je artikelen online in Amerika wilt kopen die alleen daar te koop zijn.
  Hou er wel rekening mee dat voor het gebruik maken van de Google Music Store je dit via tunnelbear verbinding moet doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sorry, werkte een paar dagen zei ik, maar ik moet gewoon weer opnieuw inloggen op mijn IPad! Werkt dus nog steeds. Wel vervelend dat 'ie er na 2 nummers mee ophoudt, dan moet ik 'm handmatig weer op het volgende nummer zetten. Komt waarschijnlijk door soort screensaver/ sluimerstatus?
  Ik heb een blue tooth ontvanger met tulp op mijn oude versterker en die moet ik ook telkens weer opnieuw verbinden.
  Maar het moet gezegd worden, het werkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. als je eenmaal google music draaiend hebt moet je tunnelbear natuurlijk niet meer gebruiken....
  Let wel op je dataverkeer op je smartphone!! Het verkeer loopt via jouw amerikaans ip!! Benne dure tikke..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, dat klopt - google music op je mobiel is vreselijk duur!! niet doen dus!
  verder heb ik het werkend en het werkt verder prachtig. Als het in Europa komt moet ik echter weer van dat amerikaanse ip af...Wie weet hoe dat moet mag het zeggen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij mij werkte het prima, maar ik heb 1 probleem: ik heb pas 3.000 mp3's geupload, maar krijg nu wel de medling dat ik de limiet van 20.000 al heb bereikt. Iemand ervaring mee?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wie weet hoe ik google music op mijn telefoonapp schoon krijg. Heb de music van google music gedownload naar mijn pc om alles op te schonen maar nu krijg ik dus de app op mijn phone niet leeg. Heb al handmatig mijn phone (music) geleegd maar de app van google music geeft nog steeds de muziek aan. Kan het uiteraard niet afspelen omdat er in werkelijkheid niets meer op staat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeps heb het zelf al gevonden moest alle data wissen op de app.

   Verwijderen
 9. Helemaal geweldig! Hier was ik al even naar op zoek!
  Mijn nexus update automatisch naar google music en alle muziek is direct beschikbaar.
  Heb een onbeperkt internet abo dus het streamen kost niets extra's.

  Nu nog uitvinden of ik ook direct kan streamen naar mijn stereo via internet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. probeer anders eens remote droid player.. dat streamed muziek vanaf je smartphone naar je pc...

   Verwijderen
 10. Het feit dat de clouddienst van Google in de USA ligt, zorgt niet voor meer tikken hoor, het zijn geen telefoonkosten. Internet wordt overal gehost en heeft geen variabele kosten (behalve wanneer je zelf in het buitenland zit).

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je maakt alleen eenmalig gebruik van TunnelBear om op music.google.com te komen via een Amerikaans IP. Op die pagina download je de Google Music Manager. Wanneer je het programma geinstalleerd hebt op je PC en ben aangemeld kun je via je smartphone, tablet of pc altijd op music.google.com inloggen om bij je muziek te kunnen. Je kan dan alleen niet in de play store om muziek te kopen. Maar je eigen muziek uploaden en afspelen is wel mogelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Kwestie van sugarsync gebruiken. paar gig ruimte en heeft ingebouwde music stream dienst...
  Dus gewoon google music niet gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 20.000 liedjes zullen je op SugarSync wel minimum 100 euro per jaar kosten. Tot 600 liedjes is SugarSync een prima oplossing (5GB is gratis).

   Verwijderen
 13. Bedankt, ben dit nu al een tijdje aan het gebruiken. Weet je toevallig of er al een manier is om ook liedjes/ boeken/... ook effectief te kopen vanuit ons technologisch achtergesteld belgenlandje?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Neen, dat is nog steeds niet mogelijk en nog steeds niet aangekondigd.

   Verwijderen
 14. Dames en heren,

  DIT is naar mijn mening het werkende alternatief. Toch wat mijn android smartphone betreft.
  http://www.audiogalaxy.com/
  Je moet niet altijd alles aan google toevertrouwen. ('t Is al voldoende dat ze de kleur van uw ondergoed kennen ;-)

  P.S. Nadeel: uw home PC moet opstaan om het te kunnen gebruiken. :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Als ik met mijn google account inlog krijg ik de melding dat ik in een ander land inlog dan normaal en moet ik mijn 2de e-mail of de plaats waar ik normaal inlog invullen om te verifiëren of ik het wel echt ben. Nadat ik dat heb gedaan kom ik op de site en krijg ik de melding 'music on google play is currently available in limited regions. To verify your country of residence and set up your account, please complete the free transaction below. You will need to add a creditcard, but your card will NOT be charged.' Vervolgens moet ik mijn creditcard invoeren (google Walker). Alleen het probleem is dat ik geen creditcard heb. Als iemand misschien weet hoe ik dit op kan lossen zou dat fijn zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. +1 Ik loop tegen hetzelfde probleem aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ditto! En mijn Visa van hier neemt hij ook niet aan. Manager installeren lukt uds, maar je krijgt bij opstarten de vraag om eerst google play te starten en dan zit je vast...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Jammer dat het nog niet in nederland werkt..

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Google music werkt echt perfect alleen jammer dat google altijd een laat komer is in Nederland zo hebben de mensen nu al spotify en gaan de meeste toch niet meer over stappen.

  Als Google iets eerder komt met zijn producten dan hebben ze ook meer kans.

  Maar goed Google blijft Google goeie producten altijd te laat.

  BeantwoordenVerwijderen