Index per productcategorie

Plaats je muisaanwijzer op een afbeelding en je krijgt de omschrijving van de productcategorie te zien. Klik op een categorie om al mijn artikelen over dat onderwerp te lezen:
Best Price

25 januari 2016

Windows 10: vervang "met Bing zoeken" door "met Google zoeken" in Microsoft Edge en in het Windows zoekvak op de taakbalk

Stel Google in als uw standaardzoekmachine zodat elke keer dat u een zoekopdracht invoert, de resultaten door Google worden gegenereerd en niet door Bing


Hoe in Microsoft Edge "met Bing zoeken" door "met Google zoeken"vervangen:


1. Open Microsoft Edge en ga in de browser naar Google.com
2. Klik in de rechterbovenhoek van uw browser op "..." (=Meer opties)) en klik daar op "Instellingen"
3. Scrol omlaag naar 'Geavanceerde instellingen' en klik op "Geavanceerde instellingen weergeven"
4. Scrol omlaag naar 'Zoeken in de adresbalk met', open de lijst en selecteer "Nieuwe toevoegen"
5. Selecteer www.google.com  en klik dan op "Als standaard toevoegen"

Hoe in het zoekvak op de taakbalk (Windows zoeken) "met Bing zoeken" door "met Google zoeken"vervangen:

1. Omdat Cortana nog geen Nederlands ondersteund, zoekt het Windows zoekvak (= vergrootglas symbool op je taakbalk) enkel op je computer en niet op het internet. Om dit wel te kunnen doen, klik je eerst op het vergrootglas op de taakbalk en klik je vervolgens op het "tandwiel" (=instellingen). Ga naar "Online zoeken en webresultaten gebruiken" en zet deze optie op "ingeschakeld"
2. Het is een vereiste dat je Google Chrome geïnstalleerd hebt en dat je deze als standaard browser hebt ingesteld. (Klik op de startknop, klik op "Instellingen", klik "Systeem" en vervolgens op "Standaard-apps". Scroll naar "Browser" en vervang "Microsoft Edge" door "Google Chrome")
3. Open Google Chrome en installeer de extensie "Bing2Google" door hier te klikken. Een alternatief is de extensie "Chrometana", waarbij je naast voor Google ook voor Yahoo kan kiezen.
4. Klik op de pagina die dan verschijnt rechtsboven op "Toevoegen aan Chrome"
5. Al je internet zoekopdrachten op de taakbalk worden nu door de Google zoekmachine uitgevoerd en in je Chrome browser weergegeven.


 

3 opmerkingen: