Index per productcategorie

Plaats je muisaanwijzer op een afbeelding en je krijgt de omschrijving van de productcategorie te zien. Klik op een categorie om al mijn artikelen over dat onderwerp te lezen:
Best Price

19 juli 2011

Een nieuwe PC klaarmaken voor gebruik

Een nieuwe PC uitpakken is leuk, maar dan is er nog heel wat werk aan.
Al de in dit artikel gebruikte en vermelde software is GRATIS en met een klik op de link te downloaden.

1. Windows update van Microsoft uitvoeren. Bekijk ook de optionele updates.
2. Ontbrekende of verouderde stuurprogramma's zoeken met SlimDrivers
3. Nakijken en verwijderen van alle overtollige software met het heel handige The PC Decrapifier.

4. Deze stap is optioneel (maar wel mijn voorkeur): Maak een aparte datapartitie
Door op de datapartitie voor elk gebruikersaccount een eigen persoonlijke map aan te maken (en te voorzien van een duidelijke naam, bijvoorbeeld D:\Philip), kunnen de persoonlijke gegevens veel overzichtelijker worden ingedeeld. Het periodiek uitvoeren van een geautomatiseerde back-up van de persoonlijke gegevens wordt zo stukken eenvoudiger en omdat de datapartitie buiten schot blijft bij het herinstalleren van Windows (al dan niet met een systeemback-up), staan de persoonlijke gegevens hier relatief veilig. Een aparte datapartitie heeft dus grote voordelen, vooral wanneer Windows niet meer wil opstarten!


    4a. Maak een nieuwe partitie (D:\) aan om al je gegevens apart op te slaan. Op de C:\ schijf laat je enkel nog Windows en al je programma's staan. Met de gratis Easeus Partition Master Home Edition software gaat dat heel makkelijk. Verklein je C:\ partitie naar 60GB en maak van de vrijgekomen ruimte de partitie D:\. Klik hier voor een gedetailleerd artikel om je harde schijf te partitioneren.

    4b. Verplaats nu al je persoonlijke mappen en bestanden nu naar de nieuwe D:\ schijf. Klik hier voor gedetailleerde instructies.

5. Onmisbare en gewenste populaire software installeren met Ninite  (bespaart heel veel tijd)
6. Beschikbare software-updates nakijken met FileHippo Update Checker (de belangrijkste) of Software Informer (alle mogelijke updates)
7. Nazien of er iets samen met Windows opstart dat je eigenlijk niet wil: dat doe je door Msconfig in de zoekbalk van het Windows startmenu in te typen, Msconfig.exe te starten en dan op de tab OPSTARTEN  te klikken en vervolgens het vinkje weg te halen naast de overtollige of ongewenste items. Bevestig daarna met OK. Bij twijfel laat je het item maar beter ongemoeid, of je steekt eerst je licht op bij een site als www.processlibrary.com.
8. Maak een Backup image van je harde schijf  met Paragon Backup & Recovery 2012 (gratis) of een ander backup programma.

1 opmerking:

  1. Het lijkt allemaal erg makkelijk...
    Zelf ben ik er een tijdje mee bezig geweest maar er totaal niet uitgekomen. Gelukkig kon mijn vader het allemaal goed voor me klaar maken.

    BeantwoordenVerwijderen